Laura Lynn: Een reis van onbekend talent tot schlagerkoningin

14/08/2023

Duik met ons mee in het betoverende verhaal van een artieste die de Vlaamse muziekwereld op zijn kop heeft gezet. Laura Lynn heeft een reis afgelegd die niet alleen haar eigen leven heeft getransformeerd, maar ook de manier waarop we naar schlagermuziek kijken.  Laten we ons onderdompelen in het verhaal van dé shlagerkoningin en ontdekken hoe ze, tegen alle verwachtingen in, haar eigen pad heeft geëffend, heeft dankzij die ene superhit.


Een Familie Doordrenkt van Muziek

Het is achttien jaar geleden dat de 28-jarige Sabrina Tack, beter bekend als Laura Lynn, haar muzikale avontuur begon. Maar het verhaal van Laura Lynn begint niet zomaar. Het is een verhaal van passie, erfenis en een onverwoestbare liefde voor muziek. Laura groeide op in een familie waar muziek deel uitmaakte van het DNA. Generaties lang schitterden haar voorgangers op het podium en Laura woonde hun optredens met bewondering bij. Geïnspireerd door deze muzikale achtergrond besloot ze het muzikale stokje over te nemen en haar eigen melodieën te creëren.

De Weg naar het Podium

Laura's reis naar het podium begon aan de Showbizzschool in Oostende, waar ze haar muzikale vaardigheden bijschaafde. Hier ontmoette ze gelijkgestemde artiesten zoals Christoff, Gunther Levi en Filip D'haeze, die later bekend zou worden van Swoop en Familie. Tegelijkertijd voltooide ze haar opleiding tot schoonheidsspecialiste, een ander facet van haar veelzijdige talent.

In januari 2005 kreeg Laura Lynn haar allereerste podiumkans, dankzij de steun van Filip D'haeze. Dit bleek het startschot voor een bliksemcarrière die de muziekwereld op zijn kop zou zetten. Haar optredens voor VTM en TROS droegen bij aan haar opkomst als de stralende schlagerkoningin.

In 2015 maakte ze samen met Tine Embrechts en Nathalie Meskens deel uit van het gelegenheidstrio The Lynn Sisters. Ze gaven een optreden op Het Schlagerfestival en namen een album op, Soldiers of love.

Liefde en Levenslessen

Het leven bracht niet alleen succes, maar ook liefde en uitdagingen. In 2011 onthulde Laura haar relatie met Matthias Lens, voormalig accordeonist van het schlagersduo The Sunsets. Samen verwelkomden ze in 2012 hun prachtige dochter, die haar eigen speciale plekje kreeg op Laura's album "Dat Goed Gevoel". Haar relatie met Matthias Lens kwam in 2019 tot een einde.

Haar grootste hit: 1000 maal belogen

Achttien jaar terug had ze al een manager, maar een platenlabel was nog niet in zicht. Haar manager bood haar een Nederlandstalige cover aan van het Duitse nummer "Du Hast Mich Tausendmal Belogen" van Andrea Berg uit 2001. Hoewel ze twijfelde over haar muzikale richting, zong Laura het nummer toch in. Het nummer werd naar verschillende platenlabels gestuurd en uiteindelijk koos Universal (toen ARS Entertainment) haar als eerste. Dit ene lied, "1.000 Maal Belogen", veranderde haar leven volledig.

Hoewel aanvankelijk onderschat, bracht Laura Lynn's debuutsingle een nieuwe naam en een nieuwe stroming in de schlagerwereld. Terwijl niemand toen durfde te voorspellen dat het een succes zou worden, verkocht het nummer maar liefst 117.000 keer en stond het 36 weken lang op nummer 1. Laura's naam werd sindsdien onlosmakelijk verbonden met het label van schlagerkoningin.

Vanaf dat moment ging haar carrière in een stroomversnelling. Laura was overal te zien - van albumopnames tot optredens in "Tien Om Te Zien". Ze werd al snel een symbool van vernieuwing in het schlagergenre, dat voorheen ondergewaardeerd was. Zelfs in Zuid-Afrika won haar muziek aan populariteit, ondanks dat West-Vlaams en Zuid-Afrikaans niet zo verwant zijn als gedacht.

Hoewel Laura's reis niet zonder uitdagingen was, heeft ze bewezen dat vastberadenheid en passie de weg kunnen effenen. Vandaag de dag zingt ze "1.000 Maal Belogen" met hernieuwde kracht, met een diepere betekenis na haar persoonlijke ervaringen. 

Haar recente single "Heen en Weer" toont haar veelzijdigheid en blijvende artistieke groei.