Willy Sommers presentator van nieuwe popzender BNL

04/06/2020

BNL, de gloednieuwe onafhankelijke popzender voor Vlaanderen, haalt Willy Sommers binnen als presentator. Een absolute topartiest en entertainer die de Vlaamse muziek letterlijk ademt en mee uitdraagt. De ideale match voor BNL, een uniek radiostation en multimediaal platform voor Belgische en Nederlandstalige muziek. Sinds maandag 13 april is het nieuwe geluid overal te horen. En vanaf maandag 27 april ook met Willy Sommers tijdens de lunch.

Verankerd in Vlaamse muziek

Willy Sommers was de man die in 1971 zorgde voor een nieuw en fris geluid in de Vlaamse muziek. Bijna 50 succesjaren later is hij de populairste Vlaamse zanger van het moment die volgend jaar deze feestelijke verjaardag niet onopgemerkt voorbij zal laten gaan. Dat jubileum zet Willy alvast in met een nieuw en fris geluid in de Vlaamse ether: BNL. Willy's honderden jaarlijkse concerten tonen dat hij letterlijk overal de polonaise op gang trekt. Van een feesttent in de Westhoek tot een festival als Pukkelpop. Maar Willy is zoveel meer dan polonaises: hij maakt gewoon goede popmuziek. En stond mee aan de wieg van de Vlaamse commerciële tv met 'Tien om te zien'. Wat een enorme boost betekende voor de Vlaamse en Belgische muziek. De cirkel is dus rond: Willy hoor je voortaan van maandag tot vrijdag in 'Lunch garden', van 12 tot 13u.

Match made in heaven

Willy straalt van het enthousiasme rond de nieuwe uitdaging: 'Ik heb de eerste week van BNL intens gevolgd omdat ik wel eens wilde horen hoe het klonk. De manier waarop de zender een muziekmix brengt van alles wat Vlaanderen en België rijk zijn, sprak me vanaf dag 1 ontzettend aan. Zeker als ik hoor hoe artiesten van mijn generatie uit het Vlaams populaire een platform krijgen, samen met poprock van pakweg Soulsister en kleinkunst van bijvoorbeeld De Geest. Het geeft een gevoel van herkenbaarheid, ook omdat BNL Nederlandstalig werk uit Nederland programmeert. Ik kan namens de hele muziekindustrie alleen maar heel gelukkig zijn.’ ‘Toen mijn manager Ilia me de vraag voor het lunchprogramma voorlegde, was ik meteen enthousiast. Ik kijk ernaar uit om te lunchen met iedereen die muziek van bij ons hoog in het vaandel draagt. Bovendien is het voor mij een ideale gelegenheid om mijn fans toe te spreken in deze coronatijd. Zij missen mij en ik hun al even fel. Lunch Garden is voortaan mijn date met luisteraars en fans.’

Platform voor muziekindustrie

Stéphanie Meire (Public Relations BNL) is eveneens in de wolken: 'Van bij de start trokken we de kaart van presentatoren die de muziekwereld vertegenwoordigen. Mensen als Wim Leys, Lissa Lewis, David Vandyck en Lennaert Maes zijn talentvolle artiesten die de jonge generatie belichamen’. ‘Met Dieter Troubleyn, Yves Segers en DJ F.R.A.N.K. haalden we een pak ervaring in huis maar het verwelkomen van hét boegbeeld van de Vlaamse muziek maakte mij zelfs wat emotioneel. Tel de hits even mee van voor de komst van VTM in '89: ‘Zeven anjers zeven rozen’, ‘Sympathie is geen liefde’, ‘Weet je nog die slow’... ‘En dan kwam VTM en kreeg Willy een haast goddelijke status als presentator van Tien om te Zien. Doe daar megasongs als ‘Het water is veel te diep’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en 'Laat de zon in je hart' bovenop en je beseft wat Willy betekent voor de Vlaamse muziekgeschiedenis. Zijn recente tophit ‘Ik voel me goed vandaag' komt het BNL-publiek vandaag heel goed van pas. Superblij zijn we, ook omdat Willy dagelijks z’n eigen moment suprême serveert. In het item 'Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat' gaat hij terug in de tijd met een klassieker waar hij bijzondere herinneringen aan heeft. Het zal voortaan niet alleen uitkijken zijn naar de middagpauze maar ook naar 'Lunch Garden', op BNL.'

Op welke frequentie vind je BNL-radio?

BNL: sinds maandag 13 april 12u overal te beluisteren, met 100% steengoede Belgische en Nederlandstalige muziek. In Vlaanderen en Brussel via 17 regionale FM-frequenties, de digitale radiostandaard DAB+ of de digitale televisie via Orange (kanaal 878) en Telenet (kanaal 944). Wereldwijd via sociale media en website www.bnl.radio.